Terapija Hiposideremijske anemije

AnemijaHiposideremijska anemija nastaje zbog deficita gvožđa u organizmu. Deficit gvožđa u organizmu može da nastane usled povećanog gubljenja gvožđa iz organizma, loše apsorpcije gvožđa u crevima, povećanih potreba organizma za gvožđem i nedovoljnog unošenja gvožđa. Javlja se umor, malaksalost, otežano podnošenje napora, bledilo lica, pojava lupanja srca, učestale su glavobolje I otežano gutanje, atrofija kože, noktiju I sluzokože su česti uz opadanje kose I pojavu stomatitisa.

  • Dijagnoza hiposideremijske anemije:
  • Anamnestički podaci.
  • Fizikalni nalaz.
  • Laboratorijska ispitivanja: U perifernoj krvnoj slici postoji anemija sa hipohromijom eritrocita i mikrocitozom. Broj retikulocita je blago povećan ili normalan. MCV je smanjen. Broj leukocita i trombocita je normalan. U kostnoj srži postoji hiperplazija eritrocitne loze eritroblastnog tipa. Koncentracija serumskog gvožđa je smanjena, a TIBC i UIBC su povećani.
  • Ispitivanje gastrointestinalnog trakta.
  • Ispitivanje urogenitalnog trakta.

Terapija hiposideremijske anemije

Preparat Primed 5 feromed je napravljen po proverenoj recepturi na bazi meda i lekovitog bilja koje u svom sastavu sadrži gvožđe.

Primed 5 feromed nadoknađuje nedostatak gvožđa, povećava nivo hemoglobina i stimuliše stvaranje svih krvih loza. Zbog svog organskog sastava i kvalitetnih sastojaka ovaj preparat ima izuzetno dobru apsorpciju i iskoristljivost do 4x veću od ostalih oblika unošenja gvožđa. Ujedno sastojci ovog preparata blagotvorno deluju na sluzokožu želuca i pomažu u terapiji eradikacije bakterije Helicobacter pilory.