Glavobolja može da prati anemiju

Glavobolje su povezane sa nekoliko vrsta anemije, uključujući anemiju izazvanu nedostatkom gvožđa, anemiju uzrokovanu nedostatkom određenih vitamina i dr.

Iako anemija može da nastane kao posledica različitih stanja, glavobolja kao prateći simptom može da se objasni osnovnim problemom koji postoji kod anemije, a to je smanjeno snabdevanje ćelija i tkiva kiseonikom. U slučaju nedovoljnog snabdevanja mozga kiseonikom, dolazi do reakcije krvnih sudova i pojave simptoma glavobolje.

Pored glavobolje, prisustvo anemije može da se odrazi i na pojavu vrtoglavice ili nesvestice.

Glavobolja kao simptom anemije može da se tretira različitim dostupnim lekovima protiv bolova. Međutim, kako je glavobolja u ovom slučaju samo simptom anemije, tek će se rešavanjem problema sa anemijom ukloniti uzrok koji dovodi do pojave glavobolje.

Drugi simptomi koji mogu da budu prisutni su umor, malaksalost, lako zamaranje, pospanost, bleda prebojenost kože i vidljivih sluznica, povećana osetljivost na hladnoću, osećaj lupanja srca, ubrzan dah, i drugi.

U zavisnosti od izraženosti simptoma i uzorka koji je doveo do anemije, lekar može preporučiti prilagođavanje navika u ishrani, upotrebu suplemenata ili parenteralnu primenu nedostajućih elemenata.

PRIMED 5 JE PRIRODAN PREPARAT NA BAZI MEDA I LISTA KOPRIVE KOJI PODRŽAVA VITALNOST ORGANIZMA I NORMALNU CIRKULACIJU.

NE SADRŽI VEŠTAČKE BOJE, KONZERVANSE I DRUGE ADITIVE.

PRIMED 5 se može preporučuje kod:

  • anemije izazvane nedostatkom gvožđa,
  • gastritisa