PRIMED 5 najčešća pitanja: Koliko dugo treba koristiti preparat da bi se videli rezultati?

Prema iskustvu naših korisnika, subjektivno poboljšanje nekada može da se vidi veoma brzo, već u toku prvih par nedelja. Svakako, naša preporuka je da se preparat koristi minimum 3 meseca u kontinuitetu.

Zašto baš 3 meseca?

Period od 3 meseca je opšte prihvaćen i preporučen vremenski period za upotrebu bilo kog suplementa gvožđa, pa tako i preparata PRIMED 5.

3 meseca je uglavnom dovoljno da se popune rezerve gvožđa, i proizvedu nove količine hemoglobina i eritrocita. U ovom periodu se očekuje da dođe do normalizovanja hematopoeze, odnosno stvaranja ćelija krvi.

Da li moram da nastavim da uzimam preparat i posle 3 meseca?

Ukupna dužina upotrebe preparata PRIMED 5 je individualna i prilagođava se potrebama korisnika. Ukoliko je uzrok gubitka gvožđa bio npr. nagli jednokratni gubitak krvi usled krvarenja, period od 3 meseca može biti dovoljan da se izgubljene rezerve gvožđa nadoknade. Ukoliko se krvarenje ne ponavlja, redovna i raznovrsna ishrana nadalje uglavnom može da obezbedi dovoljan unos gvožđa.

Ukoliko se radi o nekom hroničnom problemu dovodi do gubitka gvožđa, PRIMED 5 se može upotrebljavati i duže, 6 meseci ili više.

Veoma važna prednost upotrebe PRIMED 5 preparata je odsustvo neželjenih efekata, čak i pri upotrebi dužoj od 6 meseci. Praćenjem iskustva korisnika, primećeno je da su osobe koje su imale neki oblik gastritisa (koji takođe može biti uzrok nepravilne apsorpcije gvožđa) osetile smanjenje tegoba uzrokovanih gastritisom. To je još jedno povoljno delovanje PRIMED 5 preparata, ublažavanje simptoma gastritisa.

PRIMED 5 je prirodan preparat na bazi meda i koprive. PRIMED 5na prirodan i bezbedan način obezbeđuje unos gvožđa neophodnog za izgradnju hemoglobina i eritrocita. Redovnom upotrebom utiče na smanjenje tegoba uzrokovanih anemijom.

PRIMED 5 blagotvorno deluje na sluzokožu želuca, pa se preporučuje i kod gastritisa bilo kog uzroka.

PORUČITE PRIMED 5: https://primed5.anemija.rs/