Anemija

Anemija usled nedostatka gvožđa

Anemija usled nedostatka gvožđaOvo je sigurno najrasprostranjeniji oblik malokrvnosti koji ne bira starosnu grupu ali je naročito karakterističan za decu u pubertetu, žene u reproduktivnom dobu i za pothranjene osobe. Uzrok se krije u gubljenju gvožđa preko sitnih krvarenja iz različitih organa (materice, hemoroida, creva, bubrega) ili nedovoljnog unosa ovog minerala hranom i povećanih potreba za njim, na primer u trudnoći. Neki ljudi pate od deficita gvožđa uprkos tome što jedu dovoljno namirnica koje ga sadrži ali ga njihov organizam loše apsorbuje, a razlog su oboljenja kao što su celijakija ili Kronova bolest. Ova anernija manifestuje se postepeno – pojavom umora, lupanjem srca, otežanim gutanjem i disanjem, glavoboljom, bledilom kože i sluzokože, čestim infekcijama usled pada imuniteta …

Lečenje podrazumeva uvođenje preparata gvođa, ali i tretman osnovne bolesti ukoliko postoji. Preparat Primed 5 feromed je napravljen po proverenoj recepturi na bazi meda i lekovitog bilja koje u svom sastavu sadrži gvožđe.

Primed 5 feromed nadoknađuje nedostatak gvožđa, povećava nivo hemoglobina i stimuliše stvaranje svih krvih loza. Zbog svog organskog sastava i kvalitetnih sastojaka ovaj preparat ima izuzetno dobru apsorpciju i iskoristljivost do 4x veću od ostalih oblika unošenja gvožđa. Ujedno sastojci ovog preparata blagotvorno deluju na sluzokožu želuca i pomažu u terapiji eradikacije bakterije Helicobacter pilory.