Najčešći razlozi neobjašnjivog umora

Ukoliko ste konstantno umorni, ne mora da znači da vam nedostaje san. Moguće je da postoje greške u svakodnevnoj rutini, koje dovode do osećaja iscrpljenosti i nedostataka energije. Postoji nekoliko faktora koji su najčešće razlozi neobjašnjivog umora.
FIZIČKA NEAKTIVNOST
Intenzivni fizički trening nije neophodan da bi se osećaj energije vratio. Makar 30 minuta laganih vežbi ili šetnja bržim hodom do posla, pomoći će da se osećate bolje i imate više energije tokom svakog dana.
NEREDOVNA ISHRANA
Ukoliko jedete u pravilnim vremenskim razmacima, ne preskačete doručak i ne odlažete ručak da biste završili posao, nivo energije će biti stabilan tokom dana i bićete manje umorni. Čak i u velikoj žurbi, barem malo voća i nekoliko badema su dobar izbor. Izbegavajte šećer, koji pravi nagle skokove i padove energije.
PREVIŠE SNA
Zvuči kontradiktorno ali, ako ste stalno umorni iako generalno dobro spavate, možda bi trebalo da pokušate da smanjite broj sati sna, odnosno da ustajete ranije. Kvalitet sna, a ne kvanititet je ono što je važno. Ljudi koji spavaju duže od devet sati noću, podložni su bolestima koliko i oni koji pate od nesanice.
NEORGANIZOVAN RADNI PROSTOR
Što više predmeta imate u vidnom polju, kao što su gomila papira, fascikli na radnom stolu, nered u kuhinji zatrpanoj prljavim sudovima, to je vašem mozgu teže da filtrira ono što je važno i da se fokusira. To takođe može da dovede do mentalne iscrpljenosti.
NEDOSTATAK GVOŽĐA
Problemi sa koncentracijom, umor i nervoza mogu da budu znak da telu nedostaje gvožđe. Pošto naše telo ne stvara gvožđe, moramo ga unositi svakodnevno, putem namirnica koje konzumiramo. Jedite dovoljno tamnozelenog lisnatog povrća, jaja, nemasnog mesa, orašastih plodova, u kombinaciji sa citrusnim voćem i povrćem koje sadrži vitamin C, koji poboljšava apsorpciju gvožđa.
PRIMED 5 FEROMED je prirodni preparat na bazi meda i lekovitog bilja koji u svom sastavu sadrži gvožđe. PRIMED 5 FEROMED se preporučuje osobama koje pate od anemije izazvane nedostatkom gvožđa. PRIMED 5 FEROMED obezbeđuje organizmu optimalnu količinu gvožđa za pravilnu izgradnju crvenih krvnih zrnaca. Povećanjem koncentracije gvožđa povećava se stvaranje hemoglobina koji ima osnovnu ulogu u prenošenju kiseonika putem krvotoka. Na taj način preparat otklanja simptome anemije poput umora, malaksalosti, pospanosti… Na prirodan način i brzo rešava problem sa anemijom.