6 stvari koje će razumeti svako ko ima anemiju uzrokovanu nedostatkom gvožđa

Svako ko pati od sideropenijske anemije (anemije uzrokovane nedostatkom gvožđa) zna da ovaj problem često može da bude iscrpljujući. Sa strane, osoba uglavnom izgleda potpuno normalno i zdravo, dok se često dešava da se potpuno drugačije oseća.

U čemu se sve mogu prepoznati osobe sa sideropenijskom anemijom?

 1. Neodoljiva potreba za mesom
  Dešava se nekada da osoba ima veoma izraženu potrebu za unosom hrane koja sadrži visok nivo gvožđa, kao što je meso.
 2. Nošenje toplije odeće u toku leta
  Osobe sa anemijom često su u (ne)prilici da čak i u toku najtoplijih meseci nose duge rukave, usled stalnog subjektivnog osećaja hladnoće.
 3. Iznenadni napad grčeva
  Napad grčeva se može desiti i u stanju mirovanja, ili npr. pri pokušaju da se prekrste noge, što ume da bude veoma neprijatno.
 4. Lako nastajanje modrica velikih dimenzija
  Često, osobe koje imaju anemiju mogu da budu sklone lakom nastajanju podliva. To se obično dešava pri bezazlenim povredama, a nekada se osoba ni ne seća da se udarac desio, već samo zapazi pojavu podliva.
 5. Produženo krvarenje iz minimalnih povreda
  Često se kod anemije, posebno ukoliko je izraženija može desiti da postoji produženo krvarenje. Čak i male posekotine koje nastanu upotrebom npr. brijača mogu da budu nezgodne i dugo da krvare.
 6. Neodoljiva potreba za spavanjem koja traje u toku celog dana
  Nebitna je činjenica da ste se probudili pre 1-2h, jednostavno se osećate umorno i imate potrebu da spavate tokom celog dana, nezavisno od aktivnosti koje obavljate.

Ovo su samo neke od situacija i simptoma koji su karakteristični za osobe sa anemijom. U zavisnosti od izraženosti i dužine prisustva anemije, zavisiće i ispoljavanje simptoma.

Kako bi se eliminisali simptomi, unos gvožđa mora da se održava na optimalnom nivou.

PRIMED 5 je prirodan preparat na bazi meda i koprive.

PRIMED 5 na prirodan i bezbedan način obezbeđuje unos gvožđa neophodnog za izgradnju hemoglobina i eritrocita. Redovnom upotrebom utiče na smanjenje tegoba uzrokovanih anemijom.

PRIMED 5 blagotvorno deluje na sluzokožu želuca, pa se preporučuje i kod gastritisa bilo kog uzroka.

PORUČITE PRIMED 5: https://primed5.anemija.rs/