Biljke kao pomoć kod anemije

Anemija uzrokovana nedostatkom gvožđa je veoma čest problem. Pored zvanične terapije koja podrazumeva uzimanje suplemenata za nadoknadu gvožđa, postoje i neke biljke čija upotreba u ishrani se preporučuje kod osoba koje imaju manjak gvožđa.

  1. Kopriva (Urtica dioica) sasvim zasluženo zauzima počasno prvo mesto na listi biljaka čija upotreba se preporučuje kod osoba sa sideropenijskom anemijom. Kopriva sadrži značajnu količinu gvožđa, ali gvožđe nije jedina korisna materija koju kopriva sadrži. Kopriva sadrži vitamine A, C, K, vitamine B grupe, koji pomažu apsorpciju gvožđa u organizmu.
  2. Avokado (Persea americana) je možda najpoznatiji biljni izvor dobrih masti. Avokado je nutritivno veoma bogat, a zbog značajne količine gvožđa, preporučuje se i osobama koje imaju veće potrebe za ovim elementom. Pored gvožđa, avokado sadrži i folnu kiselinu.
  3. Peršun je uglavnom u upotrebi kao začinska biljka. Sveži peršun ima veoma specifičnu aromu, a zbog sadržaja gvožđa preporučuje u ishrani osoba sa anemijom.
  4. Maslačak je još jedna od korovskih biljaka sa potencijalno moćnim delovanjem. List maslačka kao salata je odličan izbor kod osoba sa povećanim potrebama za gvožđem.
  5. Limun i drugi citrusi sadrže značajnu količinu vitamina C. Smatra se da vitamin C može da doprinese apsorpciji, tako da se preporučuje upotreba uporedo sa suplementima gvožđa.

Biljke kao pomoć u tretmanu anemije imaju veliki značaj. Postoji veliki broj prirodnih preparata koji sadrže određenu kombinaciju biljaka sa povoljnim dejstvom u nadoknadi gvožđa i uklanjanju tegoba kod anemije.

Izdvajamo PRIMED 5.

PRIMED 5 je prirodan preparat na bazi meda i koprive.

PRIMED 5 na prirodan i bezbedan način obezbeđuje unos gvožđa neophodnog za izgradnju hemoglobina i eritrocita. Redovnom upotrebom utiče na smanjenje tegoba uzrokovanih anemijom.

PRIMED 5 blagotvorno deluje na sluzokožu želuca, pa se preporučuje i kod gastritisa bilo kog uzroka.

PORUČITE PRIMED 5: https://primed5.anemija.rs/